Circado

Circado is een reeks coronavirusresistente modulaire theatrale muziekwandelingen. Tijdens de wandeling horen bezoekers muziek, tekst en geluidseffecten en zien zij op verschillende plaatsen langs de route scènes van de voorstelling. 

Circado is een co-productie van conceptontwikkelaar Lex Kwee, dramaturg Ira Judkovskaja en producent P22http://www.p22.nl. Voor elke voorstelling stellen zij een team samen van (jonge) makers die locatiespecifieke modules en scènes maken. Regisseur van Circado 1, 2 en 3 is Kirsten Robben . De muziek is van Eef van Breen, de tekst van Renée van Marissing. 

De eerste drie voorstellingen, Circado 1, 2 en 3 combineren drie thema’s: de strijd tegen het water en andere verre vijanden, de gevolgen van gebiedsdoorsnijdingen en grenscorrecties en veerkracht en vindingrijkheid van de lokale bevolking. Voor 2020-2021 zijn drie speellocaties gekozen: een “verdronken dorp” tussen de Rijnstrangen en de Betuweroute, “de belangrijkste binnendijk van Nederland” en een “drie keer doorsneden buurtschap” langs de IJssel. Voor de rest van 2021 (Circado 4 e.v.) zoeken wij aansluiting bij het nationale cultuurthema “ode aan het landschap” (herdenking Sint Elisabethsvloed 1421, de grote overstroming die o.a. leidde tot het ontstaan van de Biesbosch). 

Meer informatie over dit project kun je lezen via https://circado.nl/